torstai 14. maaliskuuta 2019

Tilanteen Vaatimalla Kovuudella

Tilanteen Vaatimalla Kovuudella

Luistinten viiltoäänet puhtaaksi ajetun jään pintaan, sekä satunnaiset kolahtelut kaukalon laitoihin täyttivät jäähallin äänimaiseman. Hallin kahden asteen lämpötilan johdosta yleisön puolella ihmisillä oli mielekästä taputtaa ja pitää meteliä suosikkipelaajiaan kannustaen - ihan jo pelkästään lämpimänä pysymisen vuoksi.

Viikonloppu on ollut ottelukuormitukseltaan raskas, eivätkä pelit ole viime aikoina sujuneet kummaltakaan joukkueelta siten miten olisi toivoa sopinut. Kautta on tässä vaiheessa vielä puolet jäljellä.Kotijoukkueen joutuessa kolmen maalin takaa-ajoasemaan toisen erän loppupuolella, päättää valmentaja ottaa käyttöön aikalisän ja pitää pelaajilleen herättelypuheen:

"Niko... seuraavaan vaihtoon kentälle. HAET vastustajan numero neljätoista keinolla millä hyvänsä... AIVAN sama jos tulee pelikieltoo mutta poikkaria naamaan, lyöt hampaat irti AIVAN SAMA. SITTE KUN TULEE MYLLY NIIN MUUT JÄTKÄT KENTÄLLE JA REVITTE VITTU PÄÄN IRTI KAIKILTA. POTKITTE, LYÖTTE, VETELETTE NÄILLÄ MAILOILLA PÄIN NAAMAA, KOHTA RUPEE TIPPUUN UKKOJA"

Palopuheen äänenpäine nousee niin korkeaksi, että yleisössä lähimpänä kotijoukkueen vaihtopenkkiä istuvat katselevat tyrmistyneenä kun valmentaja tehostaa ohjeita alkamalla heitellä irtaimistoa vastustajan vaihtopenkin puolelle. Irrotettuaan oman joukkueen vaihtopenkin kiinnikkeistään ja viskattuaan sen jäälle, päättää tuomari puuttua tilanteeseen. Tilanne eskaloituu niin pahaksi, että lopulta paikalle soitetaan poliisit.

Tämän tapahtumasarjan jälkeen Jorma Henrik Ylä-Maakala ei saanut enää koskaan lupaa toimia kymmenen vuotiaiden poikien jääkiekkovalmentajana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkkio Työstäsi

Palkkio Työstäsi Uolevi Kämmenniemi oli aivan tavallinen jakeluautonkuljettaja. Kesäkuun neljäntenä päivänä vuonna 2007 vakiojakolenkil...