lauantai 2. maaliskuuta 2019

Jalkapäivä

Jalkapäivä

Maanantai on ruokaostospäivä. Se on se päivä, kun Jorma Henrik Yli-Maakala käy tekemässä koko viikon ruokaostokset kerralla. Hoidettaessa ruokaostokset kerralla, säästyy energiaa oleellisempiin asioihin kuin jatkuvaan ruokakaupassa käymiseen.

Jorma kerää ostoskärryt täyteen rasvatonta broilerinfilettä, pakettikaupalla tummaa riisiä, kennoittain luomukananmunia, A-piimää sekä nallekarkkeja. Nallekarkkeja mies syö insuliinishokin aikaansaamiseksi. Vihanneksia hän ei syö. Hän on tehnyt sopimuksen pupujen kanssa, että ei koskaan kerro sitä loukkaavaa vitsiä pupuista jossa joku on tehnyt sopimuksen pupujen kanssa ettei syö näiden ruokaa ja puput eivät tämän ruokaa ja niin edelleen. Jorma ei halua loukata pupuja, sillä hän kunnioittaa niitä. Puput ovat hänen ruokaansa ja kunnon ihmiset on kasvatettu siten että ruokaa pitää kunnioittaa.

Tuona maanantaina kaupassa Jorma ei voi olla huomaamatta miestä joka tuntuu haahuilevan päämäärättömästi hyllyjen välissä edestakaisin ostoskori koko ajan tyhjänä. Lopulta hän havaitsee kyyneleet miehen kasvoilla. Adrenaliinitaso alkaa nousta.

      "Ämmät poraa..."

Jorma mutisee itsekseen, ja ikäänkuin tämä yksinään ei vielä olisi ollut tarpeeksi nostamaan stressitasot riskirajoille, hän havaitsee kaupassa suhteellisen rotevaharteisen ja yläkropaltaan voimakkaan näköisen, mutta kananjalkaisen miehen.

      "Jalkapäivää ei skipata... ei IKINÄ... perkele..."

Jorma on liki raivon vallassa. Hän maksaa ostoksensa otsan verisuonet pullottaen. Kassaneiti saa vastaukseksi pelkkää murinaa ja puuskutusta kysyessään asiakkaan tarvetta kuitille. Mies kuin veistos pakkaa ruokatarvikkeet muovikasseihin ja poistuu kaupasta. Puhisten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkkio Työstäsi

Palkkio Työstäsi Uolevi Kämmenniemi oli aivan tavallinen jakeluautonkuljettaja. Kesäkuun neljäntenä päivänä vuonna 2007 vakiojakolenkil...