tiistai 19. maaliskuuta 2019

Rapea Linna

Rapea Linna

Vuoden 2019 maaliskuussa pyöreän pöydän ritarit Agravain, Galahad, Lancelot ja Tristan löysivä  itsensä toimettomina eräästä Pirkanmaalaisesta asunnosta. Viimeisestä ristiretkestä oli jo aikaa, eikä kristinuskon sanoman välittäminen edes rauhanomaisin keinoin ollut kiinnostanut ritareita enää vuosiin.


Kuningas Arthurin jouduttua SARS-epidemian uhriksi vuoden 2003 heinäkuussa, olivat ritarit jääneet taloudellisesti tyhjän päälle. Olihan juuri Kuningas Arthur se henkilö, keneltä kaikkein rahakkaimmat toimeksiannot olivat tulleet. Oli nimittäin niin, että keskiaikaisen ihmisen vastustuskyky ei riittänyt ensinkään 2000-luvun kulkutauteja vastaan. Onnekseen ritarit olivat ymmärtäneet pysytellä kotona Camelotissa SARS-epidemian aikana, ja vahingosta viisastuneena toimivat näin myös muutamaa vuotta myöhemmin sikainfluenssan riehuessa ympäri planeettaa. Kuningas Arthur-parka ei ollut tohtinut pysytellä kotosalla, vaan oli lomamatkalla Pattayalla huorissa ja ryyppäämässä kohtalokkaan tartunnan sattuessa.


Kuusitoista vuotta Kuningas Arthurin poismenon jälkeen ritarit Agravain, Galahad, Lancelot ja Tristan olivat saaneet vihiä salaisesta aarteesta, joka löytyisi paikasta nimeltä Rapea Linna. Perimätiedon mukaan linna sijaitsi jossain päin Päijät-Hämettä, mutta tarkempia yksityiskohtia ei yrityksistä huolimatta onnistuttu selvittämään - paitsi sen, että puhallinsoittimet liittyvät linnan sijaintiin tavalla tai toisella. Ilmastoahdistus oli alkanut vaivaamaan ritareita viime vuosina, mistä syystä he päättivät lähteä matkaan kimppakyydillä - näin he kokisivat tekevänsä oman osuutensa jälkipolvien ja maapallon hyväksi. Ratkaisulle oli olemassa myös taloudelliset perusteet.

Seikkailu alkaisi perjantaina, ja joukkio oli toiveikas että läpi viikonlopun taivallettuaan löytäisivät kohteen viimeistään sunnuntaina aamulla... Rapean Linnan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkkio Työstäsi

Palkkio Työstäsi Uolevi Kämmenniemi oli aivan tavallinen jakeluautonkuljettaja. Kesäkuun neljäntenä päivänä vuonna 2007 vakiojakolenkil...