lauantai 9. maaliskuuta 2019

Kaipaus

Kaipaus

Kolmannen päivän aamuna ei ollut enää mitään tehtävissä. Mies heräsi, nousi istumaan sängyn laidalle ja nosti kädet pystyyn. Kaksi päivää työskentelyä sairaana vaati lopulta veronsa, eikä kolmatta tähän putkeen enää tulisi. Sänky kutsui kuumeen runtelemaa vartaloa pehmeään huomaansa, ja loi alitajunnassa mielikuvan kohdusta jossa olisi lämmintä ja turvallista. Kuinka mies kaipasikaan takaisin noihin huolettomiin aikoihin kohdun suojaan.

Päätöksen jälkeen tuli vuoro armottoman itseruoskinnan - töistä ei niin vain laistettaisi. Omalla toiminnalla sekä omilla valinnoilla oli takuuvarmasti ollut osansa tässä kodin vangiksi joutumiseen johtaneessa tragediassa, ja jatkossa olisi pidettävä huoli että tapahtumasarja ei toistuisi.

"Salaattia... pitää syödä enemmän salaattia... viisi tuntia unta yössä saa riittää, mutta urheilua on lisättävä... neljä kertaa salille per viikko ja kerran salibandya... ja baariin kerran kahteen kuukauteen maksimissaan... saunakaljan voi ottaa... yhden saunakaljan... ja vitamiinejä lisää..."

Seuraavana viikonloppuna tilattuaan neljätoista vodkaa tuoremehulla juuri ennen valomerkkiä, tästä kaikesta oli jäljellä enää vain kaipaus takaisin kohtuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkkio Työstäsi

Palkkio Työstäsi Uolevi Kämmenniemi oli aivan tavallinen jakeluautonkuljettaja. Kesäkuun neljäntenä päivänä vuonna 2007 vakiojakolenkil...