keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Äänenpaineen Tarkistus

Äänenpaineen Tarkistus

Kitaristina Pertti Kuortti oli täysin itseoppinut. Hän ei tarvinnut muiden apua elämässään ylipäätään, ja kaikista vähiten kitaransoiton osalta nyt kun Carlos Saatana os. Melasquez oli liittänyt miehen yhtyeeseensä käytännössä yhdeltä istumalta. Mies kuten Carlos ei ottaisi siipiensä suojaan ketään kuka ei jo valmiiksi osaisi asiaansa sataprosenttisella ammattitaidolla.

Ensimmäisellä keikallaan Entrails of Sacred Napalmfistin riveissä Pertti oli päättänyt todistaa kykynsä. Kyseessä oli kuuden esiintyjän tapahtuma, joka tapahtuisi Lohjalaisessa pihviravintolassa, ja Carloksen bändi esiintyisi illan viimeisenä aktina heti skenevaikuttaja Erekthrumin jälkeen. Perttiä jännitti, mutta koska hän nykyään kulkisi nimellä Pera Curse, oli tämä jännityksen kirous syytä laukaista tiehensä samoin tein. Niinpä Pertti aloitti ankaran päihteiden sekakäytön jo viikkoa ennen keikkaa.

Itse keikalle Pertti saapui hyvissä ajoin etukäteen, eli edeltävän esiintyjän kappalelistan viimeisen kappaleen aikana. Heti Erekthrumin lopeteltua Pertti meni lavan eteen yleisön puolelle seisomaan ja ihasteli lavalle elementit suoraan yleisöön päin aseteltuja kitarakaappeja.

"Miksaaja on varmaan tyytyväinen kun ei tarvii miksaa niin paljoo ku kaapit osoittaa yleisöön"

Sanoi Pertti innoissaan bänditovereilleen jotka olivat käyttäneet hyvän aikaa illasta haeskellen Perttiä pitkin Lohjaa. Ulospäin tuo edellinen lause kuulosti kuitenkin kutakuinkin seuraavanlaiselta:

"Mikv uu vjkllkb thyhjjj ko jj trrrrr mix bips ko kaaps hik"

Valmiina taistoon Pertti päätti kääntyä kyseisen miksaajan puoleen, käveli tämän luo kaatuen kolmasti ja esitti nöyrän toiveensa lavasoundin suhteen:

"Niiisk pööl mölö... shhhhhh... shhhh"

Illan aikana monenlaisessa liemessä marinoitunut miksaaja keräsi hermonsa viimeiset rippeet, ja onnistui lopulta selvittämään mitä Pertti yritti sanoa.

"Jotain mölyä pitäis saada..."

Oli lause jota Pertti oli yrittänyt muodostaa. Kiireen keskellä miksaaja otti takahuoneesta ensimmäisenä löytämänsä kitaran, ja löi sen Pertin käteen. Omansa Pertti oli hukannut illan aikana Lohjan yöhön. Tämän jälkeen miksaaja talutti miehen lavalle, ja seisotti toisen kitarakaapin eteen. Bändin basisti viittoi taustalla, ja pyysi miksaajalta josko tämä samoin tein taluttaisi Pertin ulos asti. 

Pera Curse ei soittanut keikan aikana yhtäkään väärää nuottia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkkio Työstäsi

Palkkio Työstäsi Uolevi Kämmenniemi oli aivan tavallinen jakeluautonkuljettaja. Kesäkuun neljäntenä päivänä vuonna 2007 vakiojakolenkil...