sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Työn Tarkoitus

Työn Tarkoitus

Vuosikausien puurtamisen jälkeen Lisbet Lemminkäinen os Gyllingström oli alkanut epäillä työnsä mielekkyyttä ja työnkuvansa todellisia tarkoitusperiä. Lisbet oli töissä suurehkossa päivittäistavarakaupassa ja hänen tittelinsä oli "palautusyksikkörekonstruoija". 

Käytännössä homma toimi niin, että kun muut työntekijät toivat palautusyksiköitä kaupan lastauslaiturille ja pinosivat ne siten kuten virallinen ohje kuului; eli rullakot viiden nippuihin siististi, lihalaatikkolavat täyteen korkeuteen, juomadollit kymmenen kappaleen nippuihin kiristekalvolla tuettuna ja näin edelleen, oli Lisbetin määrä sekoittaa tätä järjestystä sillä tavalla, että tavarantoimittajan olisi mahdollisimman hankala kerätä palautuvat tyhjät kuljetusyksiköt kyytiinsä.

Joulukuun seitsemäntenä vuonna 2014 kapina Lisbetin sisällä oli kasvanut niin suureksi, että hänen oli pakko toimia. Tuona päivänä Lisbet ei sotkenut yhdenkään palautuvan kuljetusyksikön järjestystä - päin vastoin. Hän päätti jopa lisätä palautuvien tyhjien yksiköiden kuljetuskelpoisuutta ja laittoi kumilenkit valmiiksi kiinni rullakkonippuihin. Oikeaan korkeuteen kasattujen lihalaatikkolavojen ympärille Lisbet kiersi tueksi teippiä ja palautuspullolaatikoita hän kokosi kolmea päällekkäin jotta näitä saisi mahdollisimman monta kerralla mahdollisimman pienelle lattiapinta-alalle.

Seuraavana päivänä Lisbetin esimies Pertti Lehtonen kutsui tämän puheilleen toimistoonsa. Esimies näytti Lisbetille edellispäivän valvontakamerakuvaa lastauslaiturilta, ojensi tälle valmiiksi allekirjoitetun irtisanomisilmoituksen ja näytti ovea. 

Lisbet ei enää koskaan saanut töitä kaupan alalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkkio Työstäsi

Palkkio Työstäsi Uolevi Kämmenniemi oli aivan tavallinen jakeluautonkuljettaja. Kesäkuun neljäntenä päivänä vuonna 2007 vakiojakolenkil...