keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Töpökääpiötypäkkö

Töpökääpiötypäkkö

Pyöreän pöydän ritareista kaiken viekkain ja ovelin soveltamaan ritarillisia taitojaan 2010-luvun Suomessa oli Galahad. Vuosien 2013 ja 2015 välisenä aikana Galahadin onnistui asua sosiaalipummina kaupungin järjestämässä tukiasunnossa Tampereella Kaukajärven kaupunginosassa sijaitsevalla Saarenvainionkadulla, ja samanaikaisesti nostaa ansiosidonnaista työttömyyskorvausta liiton kassasta sekä Kansaneläkelaitoksen sairauspäivärahaa.

Kukaan ei oikeastaan tiennyt miten Galahad oli kaikessa tässä päällekkäisten tukijärjestelmien hyväksikäytössä onnistunut. Ehkäpä hänen korkealla iällään oli jotain tekemistä ainakin tukiasunnon saamisen kanssa, kyseisellä alueella kaupungin tukiasunnot oli tarkoitettu senioriasukkaille ja sitä Galahad ennen kaikkea oli. Vanha.

Omaa asuntoa Galahad ei välttämättä koskaan tarvinnut, vaan olisi aivan hyvin voinut jatkaa ritareille ominaista taktiikkaa lentää niin sanotusti pesästä pesään. Eräältä Etelä-Amerikkaan suuntautuneelta ristiretkeltä salakuljettamansa töpökääpiötypäkkö kuitenkin muutti tilanteen kerralla. Napsijoiden (Pipromorphidae) heimoon kuuluvan töpökääpiötypäkön selviytymismahdollisuudet Suomen luonnossa olisivat olleet erittäinen minimaaliset, ja Galahad oli ehtinyt kiintyä lintuun voimakkaalla tavalla. Katto tarvittiin pään päälle siis erityisesti Ruutiksi nimetyn linnun, ei niinkään Galahadin itsensä vuoksi.


Näin toimivat ritarit. Ritarillisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkkio Työstäsi

Palkkio Työstäsi Uolevi Kämmenniemi oli aivan tavallinen jakeluautonkuljettaja. Kesäkuun neljäntenä päivänä vuonna 2007 vakiojakolenkil...