keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Röhkijämies

Röhkijämies

Vuonna 2022 ihmiskunta oli saapunut pisteeseen, jossa lopunajan merkit eivät enää ilmaantuneet heinäsirkkaparvina tai muina raamatullisina enteinä, eivät liioin sienipilvinä taivaanrannassa tuhansien megatonnien ydinräjähdyksien jälkeen, saati aivan jokapäiväisinä oireina joita ilmastonmuutos ympäristölle aiheuttaa. Kaikki edellä mainitut olivat mikroskooppisia ongelmia sen rinnalla, millaista tuhoa Röhkijämies oli ihmiskunnalle aiheuttanut.

Ensimmäiset havainnot Röhkijämiehestä oli tehty joskus vuosien 2018-2019 aikana. Tarkkaa ajankohtaa ilmiön alkamiselle oli mahdotonta määrittää, sillä ne jotka olivat ensimmäisten joukossa Röhkijämiehen kohdanneet, eivät enää vuonna 2022 kuuluneet siihen ihmisryhmään joka pystyy asioita toisille kertomaan. Ylipäätään tiedot Röhkijämiehen toimista perustuivat toisen tai kolmannen käden silminnäkijähavaintoihin.

Eräs Röhkijämiehen ensimmäisistä uhreista oli ollut muuan kassaneiti, joka pahaksi onnekseen sai Röhkijämiehen asiakkaaksi kassalinjalleen. Kerrotaan, että röhkintä oli kuulunut jo kaukaa ostoshyllyjen välistä jolloin muut asiakkaat olivat havainneet vaaran ja vaihtaneet toiselle linjastolle. Kassaneitiparka sen sijaan oli ollut työlleen ja työpisteelleen niin uskollinen, että ei ollut tohtinut siirtyä paikaltaan. Röhkijämiehen ladottua ostoksensa linjalle ja siirryttyään maksupäätteen kohdalle - koko ajan nenäonteloaan voimakkaasti ilmanpaineella kurittaen - ei kassaneidille ollut jäänyt enää muuta vaihtoehtoa kuin nousta ylös ja poistua paikalta. Kassaneiti oli juossut korviaan pidellen naama ärsytyksestä mutkalle vääntyneenä autolleen, ajanut lähimmän järven rantaan, ja hukuttautunut kävelemällä rannasta selälle päin niin kauan kunnes jalkansa eivät enää olleet yltäneet pohjaan.

Röhkijämiehen ensimmäisten uhrien joukossa oli myös eräs kuntosaliharjoittelija, jonka Röhkijämies oli maalittanut nimeltämainitsemattoman kuntosaliketjun tiloissa eräänä koleana kesäkuun iltana. Röhkijämies oli pyrkinyt kuntosaliharjoittelijan läheisyyteen harjoittelun aikana, ja kerrotaan röhkimisen olleen niin voimakasta että jopa kuntosalin ulkopuolella liikkuneita ihmisiä oli alkanut ärsyttää sisältä kantautunut pulssi. Kuntosaliharjoittelija oli vaihtanut sijaintiaan pinta-alaltaan yli kaksituhatta neliömetriä kattavan kuntosalin tiloissa liki kymmenen kertaa, mutta Röhkijämies oli onnistunut hakeutumaan tämän läheisyyteen kerta toisensa jälkeen uudelleen ja uudelleen. Kun röhkiminen ja nenäontelon liki silmitön kaiuttaminen oli muuttunut melkeinpä yhtäjaksoiseksi, äännähdysten väliaikojen ollessa hieman alle sekunnin luokkaa, ei kuntosaliharjoittelija ollut enää kestänyt. Kesken seuraavan, päin Röhkijämiehen naamaa huutamalla toteutetun lauseen:

"VOITKO VITTU NIISTÄÄ"

- kuntosaliharjoittelija tuupertui lattialle sydän voimakkaan ärsyyntymisen tunteen johdosta pysähtyneenä.


Vuonna 2022 kukaan ei pakokauhultaan enää muistanut, että yksi maailmanhistorian traagisimmista tapahtumaketjuista olisi ollut vältettävissä hyvinkin yksinkertaisella toimenpiteellä joka kansankielellä tunnettiin nimellä: "ajoissa suoritettu nenäontelon punkteeraaminen ulkoisen apuvälineen avulla".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkkio Työstäsi

Palkkio Työstäsi Uolevi Kämmenniemi oli aivan tavallinen jakeluautonkuljettaja. Kesäkuun neljäntenä päivänä vuonna 2007 vakiojakolenkil...