keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Muurikki

Muurikki

Elettiin toukokuuta 2018, kun hirvi nimeltä Muurikki oli erään kosteahkon illanvieton päätteeksi tehdä elonsa pituutta määrittävän kohtalokkaan virheen. Ilta hirviystävien kesken Jämsän keskustan tuntumassa oli saanut railakkaita piirteitä, sarvien kokoa oli vertailtu ja erinäisiä sammalia maisteltu siihen tahtiin, että poistuessaan juhlista Muurikki oli vallan unohtanut olevansa hirvi ensinkään, ja päätti nyt aamun jo sarastaessa lähteä hakemaan hiukopalaa Patalahden Teboililta kuin ihminen konsanaan.

Päästyään hirviaitojen väliin pari kilometriä Himokselta Jämsän keskustaan päin ja Teboilin neonvalojen jo loistaessa puiden lomasta, oli Muurikilla edessään enää yksi näennäisen helppo, vaikkakin vaarallinen tehtävä, nimittäin Valtatie 9:n ylitys. Juuri kun Muurikki oli laittamassa etummaisia sorkkiaan kasteesta märkänä hohtavan asfaltin pinnalle, tulivat näkökenttään vasemmalta Himokselta päin 82 kilometriä tunnissa liikkuvan täyaperävaunuyhdistelmän ajovalot.

"Perkele... minun maillani... pakko saada kanapanini... ja iso Pepsi..."

Kuuluivat hirvien kielellä lausutut sanat Muurikin turpajouhien lomasta. Samassa kun Muurikki lähti tien ylitykseen itsevarmuutta puhkuen, tunsi hän kuinka kaikki ei sittenkään ollut aivan kohdallaan. Tie oli kostea eivätkä Muurikin sorkat pitäneet toivotulla tavalla. Lisäksi illan aikana nautitut erinäiset päihteet olivat sekoittaneet hirviparan pään ja sitä myöden tasapainoaistin pahemman kerran.

Täysperävaunuyhdistelmä teki nopean väistöliikkeen, ja kuin ihmeen kaupalla Muurikki pääsi tien keskiviivan päälle. Suuri uhka oli väistetty, mutta pahin oli vielä edessä. Tie oli nimittäin keskiviivan maalauksen kohdalta niin liukas, että Muurikin sorkat eivät enää pitäneet ja hirvi kellahti vasemmalle kankulleen pitkin pituuttaan tielle. Kaatumisen johdosta Muurikin pidätyskyky petti, ja keskiviivan päälle lävähti oikein komea kasa hirvenpaskaa.

Häpeissään Muurikki keräsi itsensä, huusi hirvien kielellä jotain hävytöntä, ja teki keskisormen näyttöä vastaavaan eleen poispäin liikkuvan täysperävaunuyhdistelmän suuntaan.


Muurikki ei lopulta koskaan päässyt sisälle asti Teboilille. Ei ennen kuin oli käynyt kotona vaihtamassa paskan tahrimat housunsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkkio Työstäsi

Palkkio Työstäsi Uolevi Kämmenniemi oli aivan tavallinen jakeluautonkuljettaja. Kesäkuun neljäntenä päivänä vuonna 2007 vakiojakolenkil...